Izviđači organizuju humanitarni turnir za izgradnju nove roditeljske kuće

Kako bi se sakupilo dovoljno novca za izgradnju nove roditeljske kuće u Nišu, odred izviđača „Josif Pančić“ i NURDOR organizuju humanitarni turnir „Igraj humano“. Turnir će biti održan predstojećeg vikenda na terenima OŠ „Sveti Sava“.

Foto: OI Josif Pančić

Cilj organizacije ovakve aktivnosti je prikupljanje humanitarnog priloga od samog učešća na turninru, koje će biti prosleđeno Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka za izgradnju nove roditeljske kuće.

Zainteresovane Nišlije će moći da još jednom pokažu svoju humanu stranu i takmiče se u basketu, malom fudbalu i stonom tenisu.

„Razvijanje solidarnosti i humanosti među aktivnim članovima jedne zajednice je jedan od ciljeva naše organizacije, samim tim želimo da na bilo koji način pomognemo našim sugrađanima, budemo humani, a uz to se i dobro zabavimo. Zbog toga smo odlučili da humanitarni turniri postanu tradicija našeg Odreda“, kažu u Odredu.

Način prijavljivanja za turnir

Cena kotizacije za prijavu ekipa za basket i mali fudbal su 200 dinara po članu ekipe, dok je cena prijave takmičara u stonom tenisu 100 dinara.

Turnir će biti održan u nedelju, 28. jula sa početkom od 15 časova, na terenima OŠ „Sveti Sava“.

Prijavu ekipa za turnir možete izvršiti do subote uveče, putem Instagram i Fejsbuk profila odreda izviđača „Josif Pančić“, kao i pozivom na broj telefona 060 3220 652.

Foto: OI Josif Pančić

Dođite da zajedno stvaramo bolji svet, družimo se, ali i pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija! Naše malo, nekome znači mnogo„, poručuju izviđači.

Odred izviđača „Josif Pančić“ je i prethodnih godina organizovao humanitarne turnire za pomoć Nišlijama obolelim od raka, ali i prikupljanje humanitarne pomoći za najugroženije građane Srbije u poplavama 2014. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Seksistički stavovi najviše se prenose kroz medije i obrazovni proces

Da je seksizam pojam koji označava diskriminaciju zasnovanu na...

Otvoren prvi MediGroup dom zdravlja na jugu Srbije

U centru Niša svečano je otvoren prvi MediGroup dom...

Najnovije