Izgradnja crkvenog objekta u KC Niš

U niškom Kliničkom centru je uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, formiran Odbor za podizanje paraklisa koji bi bio izgrađen u krugu Kliničkog centra na prostoru između stare zgrade internističkih klinika i zgrade Klinike za nukleranu medicinu, objavio je na svom Fejsbuk profilu direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić.

paraklis
Paraklis; Foto: Printscreen D.M

Prema njegovim navodima, Odbor ima preko 100 članova i čine ga lekari, medicinske sestre i tehničari, kao i nemedicinsko osoblje koji rade u Kliničkom centru.

„U našem KC godišnje se leči na stotine hiljade pacijenata, više desetina hiljada se hospitalizuje, a na hiljade se operiše. Nigde ne postoji veća potreba za nadom ili utehom nego u bolnicama zbog čega svuda u svetu postoje crkveni objekti u kojima pacijenti i članovi njihovih porodica mogu zadovoljiti svoje duhovne potrebe“, kazao je dr Milić.

On je rekao da je idejno resenje za paraklis izradio arhitekta Dimitrije Marinković iz Pančeva, a na predlog episkopa niškog Arsenija paraklis će biti posvećen Bogorodici živonosnom istočniku.

„Odbor se zahvaljuje brojnim donatorima i prijateljima koji su već najavili svoj dopronos u izgradnji ovog malog crkvenog objekta. Njegovom izgradnjom KC Niš neće više biti jedini KC u Srbiji bez crkvenog objekta“, istakao je dr Milić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije