Izabrani Džedajski vitezovi: Meti Kaberi, Milica Bugarin i Nenad Stojanović

Zbog izuzetnog zalaganja i nesebičnog pomaganja zajednici medalju i priznanje Džedajski vitez dobili su aktivisti iz Niša Meti Kamberi, Milica Bugarin i Nenad Stojanović. Ovo odlikovanje već četvrtu godinu zaredom dodeljuje Džedajski pokret.

Prevazilaženje sopstvenih granica

U Džedajskom pokretu kažu da dodeljuju odlikovanje Džedajski vitez kako bi verifikovali sve one koji rade na sebi i svojim potencijalima i kako bi šira zajednica saznala kakvi sjajni ljudi žive u Nišu.

„Prepoznavši ove individue kao lidere i kao one koji će inspirisati druge da krenu njihovim putem – Džedajski pokret se na ovaj način i zahvaljuje tim istim ljudima. Ove godine, čast ovakvog priznanja pripala je Meti Kamberiju, Milici Bugarin i Nenadu Stojanoviću“, kažu u Džedajskom pokretu.

Mladi niški pisac, Meti Kamberi, najmlađi je dobitnik nagrade Džedajskog viteza od kada se ova nagrada dodeljuje.

Meti Kamberi; Foto: Džedajski pokret

Kao devetnaestogodišnjak, Meti se otisnuo u svet književnosti, objavivši roman „Grad bola“, u kome je pisao o svom teškom životu. Kao neko ko je prosio na ulici, promenio tri hraniteljske porodice i tek sa 12 godina naučio da čita i piše, Meti je prikazao neverovatan nivo zrelosti i samoprevazilaženja za njegov uzrast.

U svom romanu, baveći se teškim temama iz sopstvenog života, šalje jedinstvenu poruku onih sa margine ali i onih koji su borci i veruju u to da su promene, itekako, moguće. Zato je on, od ove godine, najmlađi nosilac nagrade Džedajski vitez.

Milica Bugarin je svojim dugogodišnjim zalaganjem zadužila mnogo majki u Nišu.

Milica Bugarin; Foto: Džedajski pokret

Milici nije bilo teško da se suoči sa jednim od velikih pitanja modernog društva – roditeljstva, i da bude tu za sve mame koje imaju mnogobrojna pitanja kada se radi o odgajanju dece. Ona je takođe i osnivač udruženja Porodična filharmonija. Ovo udruženje je osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti informisanja i edukacije roditelja i budućih roditelja o prirodnom i zdravom vaspitanju i negovanju dece od rođenja do zrelog doba.

Pored ovoga, Milica se bavi humanitarnim radom, aktiviznom i unapređenjem lokalne zajednice – što je potpuno u skladu sa vrednostima Džedajskog pokreta i nagrade Džedajski vitez.

Nenad Stojanović kao aktivista ostavlja neizbrisiv trag na lokalu.
Nenad Stojanović; Foto: džedajski pokret

Kao neko ko već više od dvadeset godina deluje na unapređenje lokalne zajednice, pomaže razvoju ideja u Nišu, piše projekte, prikuplja sredstva i radi sa nefomalnim grupama – Nenad Stojanović je bez sumnje, poput Metija i Milice, zaslužio da dobije priznanje Džedajskog viteza.

Nenad je i osnivač Centra za kreativno delovanje – Deli, a je angažovan je i u organizaciji Proaktiv. Vredi pomenuti da ga krase istovetne vizije kao i sam naš pokret, a to su želja da od naše sredine napravi mesto za nas kao i da inspiriše dobro u ljudima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije