Isporučuje se kvasac po marketima, uskoro stiže i 2,5 miliona maski

Počela isporuka kvasca proizvedenog u Srbiji trgovinama širom zemlje, kao i pekarama na 1.000 istovarnih mesta. Očekuje se i dostava od 2,9 miliona maski iz Kine, od kojih će 2,5 miliona biti usmereno ka apotekama.

Supermarket, ilustracija
Supermarket, ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštava da će kvasac moći da se kupi u sledećim prodajnim lancima i marketima: Delhaize, Gomex, PerSu, Aroma marketi, DIS, Dima Velika Plana, Podunavlje Bačka Palanka, Europrom Valjevo, Mikromarket, kao i u Lidlu.

Kvasac distribuira kompanija Biospringer RS iz Sente.

Očekuje se da danas stigne isporuka od 2,9 miliona komada maski iz Kine, od kojih će 2,5 miliona biti usmereno ka apotekama, rekao je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ljajić je u izjavi za N1 istakao da će pomenuta isporuka stabilizovati stanje po pitanju potražnje, uz broj maski iz domaće proizvodnje.

Cena od 120 dinara ne bi mogla da bude obezbeđena da maske koje su sada na tržištu nisu kupljene iz sredstava RFZO, objasnio je on i ukazao na to da su maske sada deficitaran proizvod svuda u svetu.

Avion „Er Srbije“ Erbas A330 sleteo je u utorak oko 14.30 časova iz Šangaja na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, sa humanitarnom pomoći koju je Kina poslala našoj zemlji.

Avion je doneo opremu za zdravstveni sistem i građane Srbije u borbi protiv koronavirusa.

To je četvrti let iz Kine kojim je dopremljena pomoć Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije