Hor iz Portlanda i Džoan Kenedi otpevali pesmu o Nišliji Jovanu Miliću

Multikulturalni hor „Pihcintu“ iz Portlanda nedavno je objavio pesmu  „A song for Jovan“, koja je napisana po motivima života mladog Jovana Milića iz Niša koji se bavi omladinskim aktivizmom, humanitarnim radom, a uz to je i jedan je od najboljih studenata niškog Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

„Bez reči sam… Hvala svima koji su učestvovali u projektu, posebno hvala Konu Fulamu, direktoru hora #pihcintu i naravno hvala Joan Kennedy Music na sjajnoj interpretaciji Konovog teksta. Širimo ljubav, znanje i borimo se za mir u svetu! Drugari, nadam se da ću jednog dana imati priliku da vas upoznam i da se svakome od Vas i lično zahvalim!“, napisao je Jovan milić na svojoj FB stranici.

Članovi „Pihcintu“ hora su migrantska deca između 9 i 24 godina starosti. Do sada je oko 300 devojčica pevalo u horu, koji postoji 14 godina.

Jovan Milić je dobitnik nagrade 11. januar, najvišeg niškog gradskog priznanja koje mu je pripalo 2013. godine kada je imao nepunih 18 godina, zbog izuzetnih rezultata na ranijim projektima i popularizacije grada, a nominovan je i za Nagradu Ujedinjenih nacija na polju ljudskih prava.

Pored Nobelovke Malale Jusufzai, Jovan je najmlađa nominovana ličnost u istoriji, a ukoliko je dobije bio bi druga najmlađa ličnost u istoriji i jedina osoba iz Srbije, koja je primila to priznanje.

Jovan Milić je još kao srednjoškolac iskazivao ljubav prema nauci i tehnici, te je već u prvoj godini srednje škole osvajao prva mesta na takmičenjima iz robotike, monitoringa, informatike i drugih tehničkih predmeta.

On je i jedini student odlikovan Sretenjskom medaljom, koju po tradiciji uručuje predsednik Republike na Sretenje svake godine.

Za svoj 22. rođendan Jovan je usrećio 22 siromašne porodice

Nišlijama je Jovan najpoznatiji po humanitarnom radu, naročito po proslavi svog 22. rođendana, kada je odlučio da ga provede sa siromašnim porodicama u Južnoj Srbiji.

Jovan je tako obradovao 22 porodice iz Niša i Vranja. Tim porodicama je nosio hranu, garderobu, slatkiše…

Zahvaljujući prijateljima i ljudima koji su donirali garderobu, Jovan je odneo donaciju u težini od približno 800 kg.

I siromašni imaju san: Autobiografija

Jovan je o svom životu izdao i knjigu.

Autobiografiju ovog studenta Mašinskog fakulteta, osnivača humanitarne organizacije „Nađi Raula” i učeničke kompanije za proizvodnju i distribuciju bumeranga po kojoj su on, ali i Niš, postali poznati i u svetu, izdala je izdavačka kuća “Urban Art“ iz Beograda.

Mladi Nišlija kaže da je knjigu objavio sa željom da se ukaže na sve veći problem diskriminacije siromašnih i socijalno ugroženih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije