Grčka zatvara granice za državljane Srbije

Ambasada Srbije u Atini zvanično je obaveštena da Grčka od sutra, ponedeljka, 6. juna zatvara granicu za državljane Srbije, potvrđeno je agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Obaveštenje o zatvaranju granice je stiglo ambasadi Srbije u Atini iz kabineta grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa.

Grčka od sutra ujutru u 6h zatvara granice za državljane Srbije, potvrdio je prethodno za N1 ministar Rasim Ljajić.

Grčka je donela ovu odluku zbog epidemiološke situacije u Srbiji i velikog broja testiranih ljudi iz Srbije u Grčkoj koji su pozitivni.

Direktor asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je za B92 da će svi koji su na letovanju u Grčkoj, moći da ostanu do kraja svog aranžmana.

„Neće ih isterati napolje, nema problema, ostaviće ih tamo da završe i po rasporedu će se vraćati. Nema zvaničnog saopštenja od Grčke, informacija je da zatvaraju od šest sati. Oni koji uđu do šest, pretpostavljam, ostaće, a ostali koji su već tamo preko agencija, mogu da završe letovanje, naravno, rekao je on. Oni koji su individualno otišli, donosiće samostalno odluke kada da se vrate. Ne možete ništa dobiti od Grčke, nedelja je, iz nekog razloga u neradni dan nedeljom to rade. To je već treći put da rade isto“, dodao je Seničić.

Problem je za turiste koji bi trebalo da krenu večeras, ali odluke o tome će donositi agencije, zaključio je direkor Jute.

Do sada je turistima iz Srbije za ulaz u Grčku jedini otvoreni pravac bio preko Bugarske, na prelazu Promahonas, nakon što je prelaz Evzoni na granici sa Severnom Makedonijom bio otvoren 1. jula samo na nekoliko sati, do podneva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije