Odlazak u Grčku već od aprila

Građani Srbije ove godine mogu da idu na letovanje u Grčku, uz potvrdu da su vakcinisani bilo kojom vakcinom ili uz negativan PCR ili brzi test. Grčke granice će za naše turiste biti otvorene najverovatnije već sredinom aprila, iako sezona zvanično počinje 14. maja. Za decu do 10 godina nije potrebna vakcina, niti PCR test, dok je za decu stariju od 10 godina potreban negativan test.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić i ministar turizma Republike Grčke Haris Teoharis potpisali su danas Zajedničku izjavu o saradnji dvaju ministarstava u periodu COVID-19 i posle COVID-19 perioda.

Matić je na zajedničkoj konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka u Palati Srbija, istakla da je ovim dokumentom formalizovan obostrani interes da se sektor turizma održi uprkos zdravstvenoj krizi.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matic i ministar turizma Republike Grcke Haris Teoharis potpisali su danas zajedicku izjavu o saradnji. Nakon potpisivanja odrzali su zajednicku konferenciju za medije. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr