Grad Niš pomaže lečenje retkih bolesti kod dece

Grad Niš izdvaja novac iz budžeta za lečenje dece u inostranstvu

Gradski većnici Niša dali su zeleno svetlo i za nov vid finansijske podrške porodici i to za lečenje retkih bolesti i povreda kod dece do 18 godina za one bolesti za koje ne postoji mogućnost lečenja u Srbiji.

To znači da će se ubuduće iz gradskog budžeta finansirati ili sufinansirati dijagnostika i lečenje dece u inostranstvu u slučaju povreda i bolesti koje ne mogu da budu lečene u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

„O ovoj podršci neće odlučivati Grad Niš, već Komisija resornog ministasrtva. Za svu ostalu podršku iz budžeta grada porodicama sa decom, zahtevi i dokumentacija se podnose gradskim institucijama, a ova podrška će se ostvarivati preko Fonda za lečenje povreda i retkih bolesti koje je osnovalo Ministarstvo zdravlja. Tom fondu će se upućivati zahtevi i dokumentacija“, kaže Suzana Jovanović iz Sekretarijata za dečju i socijalnu zaštitu.

Jovanovićeva objašnjava da će visina sredstava koja će biti izdvojena za lečenje i dijagnostiku dece u inostranstvu odrediti u zavisnosti od mogućnosti budžeta grada i u zavisnosti od potreba.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije