Frizeri stavili katance na brave salona: Traže pomoć od države

Frizeri traže ukidanje plaćanja poreza i doprinosa za zaposlene

Više od 700 frizersko-kozmetičkih salona u Nišu od 18. marta zatvorili su svoja vrata za mušterije kako bi smanjili širenje korona virusa, kaže predsednik Udruženja frizera i kozmetičara pri RPK Niš, Dragan Živić.

„Ovu odluku smo doneli kako bi zaštitili svoje najmilije a onda i stanovništvo kako u Nišu tako i u ostalim gradovima na jugu Srbije koji su takođe zatvorili svoje lokale“, dodaje Živić.

On objašnjava i da im je usled vanrednog stanja u zemlji opao promet frizersko-kozmetičkih salona i da je težak period pred malim preduzećima.

„Zbog naglog pada prometa frizeri, kozmetičari, manikiri i pedikiri ne ostvaruju prihode. S obzirom na to da imamo veliki broj zaposlenih u stalnom radnom odnosu predlažemo nadležnim organima da nađemo zajedničko rešenje i očuvamo zanatlije. Tražimo način kako da zaposlenima redovno isplaćujemo zaradu i PIO i RFZO poreze i doprinose koje im pripadaju a da pri tome ne otpuštamo radnike“, kaže Živić.

frizer
Frizeri traže ukidanje plaćana poreza i doprinosa za zaposlene

Svi vlasnici salona u Nišu pokreću inicijativu da država zakonskim merama preuzme na sebe obaveze plaćanja i doprinosa za zaposlene.

„Dopis smo poslali Vladi Srbije, gradonačelniku Niša, Klubu privrednika i svim ostalim nadležnim organima kako bi poslodavci obezbedili sredstva za isplatu zarada zaposlenih jer u suprotnom ako ostane nedefinisan status bićemo prinuđeni da otpustimo radnike i zatvorimo salone kako bi izbegli lični bankrot“, objašnjava predsednik Udruženja zanatlija pri Regionalnoj privrednoj komori Niš.

Živić apeluje na frizere i kozemtičare da budu strpljivi, da još neće biti otpuštanja radnika i da ne rade u kućnim uslovima jer za vreme epidemije korona virusa ugrožavaju sebe i svoju okolinu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije