EU sa 15 miliona evra finansira troškove aviona sa medicinskom opremom za Srbiju

Na aerodrom „Nikola Tesla“ sletela su još dva aviona, koji prevoze medicinsku opremu i materijal koju je Srbija obezbedila za borbu protiv pandemije КOVID-19. Evropska unija u potpunosti finansira troškove letova kao deo paketa od 15 miliona evra pomoći u hitnim situacijama kako bi se Srbiji pomoglo u borbi protiv КOVID-19.

Foto: EU info centar

Ovi letovi, koje je organizovao UN Program za razvoj (UNDP), omogućavaju najbržu moguću dostavu opreme i materijala, jer je korišćenjem velikog kargo aviona maksimalno iskorišćen prostor, ušteđeni su dragoceno vreme i troškovi.

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator i koordinator donatorske i razvojne pomoći Jadranka Joksimović i Ministarstvo za evropske integracije svakodnevno i intenzivno rade sa Evropskom unijom i bilateralnim partnerima.

“Izazovi su isti, saradnja i efikasna solidarnost jedini su način da se borimo protiv pandemije. Zahvaljujem Delegaciji EU u Srbiji i ambasadoru Semu Fabriciju na promptnoj reakciji na moju molbu za dodatnim finansiranjem letova za dopremanje medicinske opreme. Nastavljamo da radimo”, izjavila je Joksimović.

avion
Foto: EU info centar

Očekuje se da će još teretnih aviona doći u narednih nekoliko dana.

„Čitav svet bori se protiv КOVID-19 i ovo su teška vremena koja zahtevaju veliku solidarnost. Sa Srbijom svakodnevno sarađujemo na zaštiti zdravlja njenih građana i pružanju podrške. Sa današnja dva, imamo ukupno četiri teretna aviona do sada čije transportne troškove finansira EU, a koji donose važan medicinski materijal za pomoć Srbiji u borbi protiv КOVID-19. Očekuje se da će još teretnih aviona doći u narednih nekoliko dana. Ova podrška deo je 93 miliona evra finansijskog paketa za Srbiju, koji je komesar Varheji najavio prošle nedelje“, kaže šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije