Do kraja godine video nadzor saobraćaja na raskrsnici kod „Ureda“ u Nišu

Do kraja godine Saobraćajna policija počeće da koristi video nadzor kontrole saobraćaja na raskrsnici ulica Generala Milojka Lešjanina i Kneginje Ljubice u Nišu.

U toku su radovi na postavljanju stubova za kamere koje će snimati vozila i njihove registarske tablice na ovoj saobraćajnici.

„Do polovine oktobra završavamo radove na postavljanju video nadzora kontrole saobraćajnih propisa na raskrsnici kod „Ureda“. Posle toga sledi proces tehničkog prijema u Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije“, objašnjavaju u Upravi za saobraćaj u Nišu.

Kad sistem kontrole bude gotov 30 odsto novca od naplate kazni saobraćajnih prekršaja ulagaće se u još bolju bezbednost saobraćaja u Nišu, ističu u Upravi za saobraćaj.

„Video nadzor na raskrsnici kod Crvenog pevca koji je postavljen 2015. godine rezultirao je boljom bezbednošću u saobraćaju, jer od tada do danas nije bilo težih saobraćajnih nezgoda“, kaže šef odseka za saobraćaj Igor Trajković.

On dodaje da se prema Strategiji bezbednosti saobraćaja u Nišu sledeće godine predviđa postavljanje video nadzora kontrole saobraćaja i na raskrsnici ulica 7. juli i Stefana Provovenčanog.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije