Dezinfekcija parkova, šetališita i vrtića: Mališani od 11. maja u PU „Pčelica“

Štab za vanredne situacija Grada Niša razmatrajući aktuelnu situaciju vezanu za epidemiju virusa SARS Covid 19 u Nišu je ocenio da je, po stavu epidemiologa, situacija nesigurna, ali pod kontrolom, s obzirom na to, kako je rekao epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, da je i dalje prisustvo obolelih od ovog virusa i prijem lakših i srednje teških bolesnika u KC Niš i privremene Covid bolnice u gradu.

Gradski štab za vanredne situacije Niša;
Gradski štab za vanredne situacije Niša; Foto: Grad Niš

U objektima socijalne zaštite odnosno domovima za smeštaj starih lica, stiacija je, kako je ocenjeno, pod kontrolom i u najvećem broju ustanova nema obolelih niti pozitivnih na prisustvo virusa osim u Gerontološkom centru u Nišu i privatnom staračkom domu Eskulap, koji se na dnevnom nivou stalno prate od strane infektologa i epidemiologa.

Gepostet von Драгослав Павловић am Dienstag, 28. April 2020

Kako su od srede 29. aprila otvoreni parkovi, kej i šetališa za građane, javno komunalnim preduzećima je naložena intenzivna dezinfekcija tih prostora a komunalnoj policiji je naloženo da brinu o poštovanju mera i preporuka koje tiču okupljanja i ponašanja na javnim mestima.

Niški vrtići otvoreni za mališane od 11. maja

Takođe, Institut za javno zdravlje izvestio je da se privodi kraju dezinfekcija svih vrtića u sastavu JPU Pčelica kako bi bili potpuno spremni za potpuno bezbedan prijem i boravak dece i zaposlenih od 11. maja kada se očekuje da počnu da rade.

Svako dete koje će boraviti u niškom vrtiću moraće da ima izveštaj pedijatra da je zdravo, rekla je direktorka PU „Pčelica“ Svetlana Mitić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije