Desankin SMS servis: Za veću bezbednost učenika u školi

Zbog bezbednosti dece Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Čokotu uvela je Desankin SMS servis za roditelje.

Desankin sms servis, primer
Desankin sms servis, primer

S obzirom na to da je ova škola jedna od najvećih i najrazuđenijih škola u Nišavskom okrugu veoma je važna komunikacija između roditelja učenika i škole.

Desankin SMS servis za roditelje

Ovaj servis funkcioniše preko programa koji je osmislio profesor informatike i računarstva Filip Klain u OŠ „Desanka Maksimović“.

„Njegova svrha je prvenstveno povećanje bezbednosti učenika i unapređenje komunikacije sa roditeljima. Desankin SMS servis omogućava roditeljima dobijanje SMS poruke sa informacijom o tome da je njihovo dete određenog dana odsutno sa nastave u roku od 30 minuta od početka nastave“, objašnjava profesor Filip Klain.

Desankin SMS servis
Desankin SMS servis za veću bezbednost učenika u školi

Desankim sms servis je osmišljen zbog činjenice da mnogi učenici putuju iz okolnih sela do škole. Takođe, roditelji se osećaju sigurnije kada znaju da će ih škola automatski obavestiti ukoliko su dete poslali u školu, a ono se tamo nije pojavilo.

Desankin SMS servis treba da obezbedi da i škola i roditelji u svakom trenutku znaju gde su im deca kako bi ona bila zaštićenija od svih opasnosti i izazova savremenog društva.

„Ovaj sistem je kod nas funkcionisao i u prošloj i pretprošloj školskoj godini. Nekoliko škola iz drugih gradova uvidele su da je ovo primer dobre prakse i preuzele su ovaj način informisanja roditelja“, navode u OŠ „Desanka Maksimović“.

„Voleli bismo da ovaj primer dobre prakse iskoriste i prepoznaju relevantne institucije i implemntiraju ga u cilju povećanja bezbednosti učenika“, ističu kreatori Desankinog SMS servisa.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije