Desankin SMS servis: Za veću bezbednost učenika u školi

Zbog bezbednosti dece Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Čokotu uvela je Desankin SMS servis za roditelje.

Desankin sms servis, primer
Desankin sms servis, primer

S obzirom na to da je ova škola jedna od najvećih i najrazuđenijih škola u Nišavskom okrugu veoma je važna komunikacija između roditelja učenika i škole.

Desankin SMS servis za roditelje

Ovaj servis funkcioniše preko programa koji je osmislio profesor informatike i računarstva Filip Klain u OŠ „Desanka Maksimović“.

„Njegova svrha je prvenstveno povećanje bezbednosti učenika i unapređenje komunikacije sa roditeljima. Desankin SMS servis omogućava roditeljima dobijanje SMS poruke sa informacijom o tome da je njihovo dete određenog dana odsutno sa nastave u roku od 30 minuta od početka nastave“, objašnjava profesor Filip Klain.

Desankin SMS servis
Desankin SMS servis za veću bezbednost učenika u školi

Desankim sms servis je osmišljen zbog činjenice da mnogi učenici putuju iz okolnih sela do škole. Takođe, roditelji se osećaju sigurnije kada znaju da će ih škola automatski obavestiti ukoliko su dete poslali u školu, a ono se tamo nije pojavilo.

Desankin SMS servis treba da obezbedi da i škola i roditelji u svakom trenutku znaju gde su im deca kako bi ona bila zaštićenija od svih opasnosti i izazova savremenog društva.

„Ovaj sistem je kod nas funkcionisao i u prošloj i pretprošloj školskoj godini. Nekoliko škola iz drugih gradova uvidele su da je ovo primer dobre prakse i preuzele su ovaj način informisanja roditelja“, navode u OŠ „Desanka Maksimović“.

„Voleli bismo da ovaj primer dobre prakse iskoriste i prepoznaju relevantne institucije i implemntiraju ga u cilju povećanja bezbednosti učenika“, ističu kreatori Desankinog SMS servisa.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije