Danas prva sednica parlamenta u vreme vanrednog stanja

Predsednica skupštine Maja Gojković sazvala je sednicu parlamenta za danas u 10 sati, a na dnevnom redu su dve tačke dnevnog reda.

Poslanici će se izjasniti o predlogu odluke o potvrđivanju odluke o uvođenju vanrednog stanja i o predlogu zakona o potvrđivanju svih uredbu koje je do danas donela Vlada Srbije uz supotpis predsednika Srbije.

Mišljenje i preporuka struke o zabrani kretanja za vikend

Policijski čas za vreme prvomajskih praznika preporuka je struke zasnovana na medicinskim dokazima i iskustvima drugih zemalja, izjavila je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević.

„Zato, kakva god bila odluka državnog vrha o dužini policijskog časa za vikend, apelujem da budemo strpljivi, da se ponašamo kao i prethodnih dana, jer je izvesno da vidimo kraj ovog epidemiološkog toka“, poručila je Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, takva disciplina nam je potrebna kako bismo stekli kolektivni imunitet i spremniji ušli u neke buduće dane.

„Znam da smo dosta bili zatvoreni u kućama u prethodnom period, poželili smo se druženja, izlazaka i lepog vremena i znam da nikom od nas nije prijatno niti sa velikim oduševljenjem prihvata zatvaranje u kućama, ali, apelujem, strpimo se još malo“, rekla je Kisić Tepavčević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije