Covid-19: Od 89 zaraženih, trećina iz Vranja. Zakazan Krizni štab

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u Srbiji u protekla 24 sata potvrđeno još 89 slučajeva koronavirusa, a da je preminula još jedna osoba. Povećan je i broj zaraženih u Vranju, registrovano je 30 zaraženih, ali je situacija pod kontrolom, rekla je premijerka Srbije.

Ukupno je koronavirusom zaraženo 10.699 osoba, a do sada je preminuo 231 pacijent.

Hospitalizovano je 805 osoba, 16 lica je na respiratoru, oporavilo se ukupno 4.799 pacijenata, a procenat smrtnosti je 2,17.

U protekla 24 sata testirano je 4.113 lica, čime se ukupan broj testiranih povećao na 185.385, navodi se u saopštenju.

U Vranju novi broj zaraženih

Prednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da se danas dodatno povećao broj zaraženih koronavirusom u Vranju, ali da je situacija i dalje pod kontrolom.

Premijerka Srbije Ana Brnabić

„Reč je o lokalnom žarištu, u ovom trenutku situacija na nivou cele Srbije je pod kontrolom, situacija u Vranju će biti rešena“, kaže Brnabić.

Ona je za sutra zakazala sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 kako bi se razgovaralo o tome da li je potrebno bilo šta preduzeti.

„Sada ne planiramo nikakve nove mere, ali još jednom napominjem da kriza nije gotova. Izašli smo iz najgorih vremena i možemo da živimo koliko-toliko normalno, ali i dalje moramo da nosimo maske i pazimo na distancu“, poručila je premijerka.

Situacija se prati detaljno i kontinuirano i doneta je odluka o tome da se nastave proširena testiranja, između 5.000 i 6.000 ljudi dnevno.

Cilj tih testiranja, kako je objasnila, jeste da se odmah ustanovi eventualna pojava bilo kakvog lokalnog žarišta i kako bi odmah moglo da se reaguje, da se identifikuju svi asimptomatski slučajevi, a COVID-19 iskoreni u celoj Srbiji.

Brnabić je još jednom apelovala na sve da ne zaborave da još nismo proglasili sveukupnu pobedu, već da je epidemija još tu i da možemo da živimo i radimo uz sve mere prevencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Seksistički stavovi najviše se prenose kroz medije i obrazovni proces

Da je seksizam pojam koji označava diskriminaciju zasnovanu na...

Otvoren prvi MediGroup dom zdravlja na jugu Srbije

U centru Niša svečano je otvoren prvi MediGroup dom...

Najnovije