Covid-19: Od 89 zaraženih, trećina iz Vranja. Zakazan Krizni štab

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u Srbiji u protekla 24 sata potvrđeno još 89 slučajeva koronavirusa, a da je preminula još jedna osoba. Povećan je i broj zaraženih u Vranju, registrovano je 30 zaraženih, ali je situacija pod kontrolom, rekla je premijerka Srbije.

Ukupno je koronavirusom zaraženo 10.699 osoba, a do sada je preminuo 231 pacijent.

Hospitalizovano je 805 osoba, 16 lica je na respiratoru, oporavilo se ukupno 4.799 pacijenata, a procenat smrtnosti je 2,17.

U protekla 24 sata testirano je 4.113 lica, čime se ukupan broj testiranih povećao na 185.385, navodi se u saopštenju.

U Vranju novi broj zaraženih

Prednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da se danas dodatno povećao broj zaraženih koronavirusom u Vranju, ali da je situacija i dalje pod kontrolom.

Premijerka Srbije Ana Brnabić

„Reč je o lokalnom žarištu, u ovom trenutku situacija na nivou cele Srbije je pod kontrolom, situacija u Vranju će biti rešena“, kaže Brnabić.

Ona je za sutra zakazala sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 kako bi se razgovaralo o tome da li je potrebno bilo šta preduzeti.

„Sada ne planiramo nikakve nove mere, ali još jednom napominjem da kriza nije gotova. Izašli smo iz najgorih vremena i možemo da živimo koliko-toliko normalno, ali i dalje moramo da nosimo maske i pazimo na distancu“, poručila je premijerka.

Situacija se prati detaljno i kontinuirano i doneta je odluka o tome da se nastave proširena testiranja, između 5.000 i 6.000 ljudi dnevno.

Cilj tih testiranja, kako je objasnila, jeste da se odmah ustanovi eventualna pojava bilo kakvog lokalnog žarišta i kako bi odmah moglo da se reaguje, da se identifikuju svi asimptomatski slučajevi, a COVID-19 iskoreni u celoj Srbiji.

Brnabić je još jednom apelovala na sve da ne zaborave da još nismo proglasili sveukupnu pobedu, već da je epidemija još tu i da možemo da živimo i radimo uz sve mere prevencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije