Brnabić: Najteži dan od početka epidemije, važno da svi građani budu disciplinovani

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je danas najteži dan otkada se naša zemlja bori protiv koronavirusa jer je zabeleženo još 305 novih zaraženih, pri čemu je u poslednja 24 časa umrlo još 8 lica.

Premijerka Srbije Ana Brnabić

„Od juče u 15 časova registrovano je 305 novozaraženih, što je gotovo tri puta više od jučerašnjeg broja, ovo je dan kada smo ušli u eksponencijalni rast“, kaže Brnabić.

Ona je istakla da je od početka epidemije u našoj zemlji prvi put zabeleženo 40 odsto pozitivnih slučajeva u odnosu na broj testiranih i dodala da su ti rezultati, koliko god bili očekivani, ipak neprijatno iznenađenje.

Brnabić je primetila da ima mnogo onih koji ne poštuju sve mere Vlade jer misle da su “glupe, restriktivne ili da su u suprotnosti sa zakonima i Ustavom“, iako ima zemalja koje su uvele još restriktivnije mere.

„Mnoge zemlje su kasno uvele te mere, ali Srbija te greške neće ponoviti“, poručila je predsednica Vlade.

Prema njenim rečima, mnogi ne poštuju mere iz raznoraznih razloga, a uveče u 20 sati aplaudiraju lekarima i medicinskim radnicima.

„Nemojte to da radite, ne budite licemeri, jer će lekari zbog vas i vaše šetnje i nediscipline, umesto smene od 12 časova, imati smene od 18 časova ili će se zaraziti i neće moća nikog da leče“, rekla je premijerka.

Ona je naglasila da se epidemija koronavirusa može pobediti samo uz gvozdenu disciplinu i da ne postoji zemlja i sistem koji može da uspe u tome ako svaki pojedinac u društvu nije dovoljno disciplinovan, odgovoran i solidaran.

Ovo je dan kada smo ušli u petu nedelju borbe i kada nam predstoje dve veoma teške nedelje, što se vidi i po današnjim podacima, zaključila je Brnabić.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u Srbiji do danas u 15 časova registrovano ukupno 1.476 potvrđenih slučajeva COVID-a, a broj žrtava koronavirusa popeo se na 39.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije