Besplatni preventivni pregledi u KC Niš i u Domu zdravlja

Besplatni preventvni pregledi u KC Niš

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

U nedelju 22. septembra, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji iz bilo kog razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra, obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim ambulantama Klinike za bolesti uha, grla i nosa, koje se nalaze u nekadašnjoj zgradi hirurških klinika (1. sprat), specijalisti otorinolaringologije obavljaće preventivne ORL preglede.

Na istom spratu, biće organizovani i kardiološki pregledi (EKG i merenje krvnog pritiska), kao i određivanje nivoa šećera u krvi.

Osim ovih, zainteresovani građani će u zgradi Centra za nuklearnu medicinu, moći da daju krv na analizu na tumor markere (CEA, PSA, Ca 125, Ca 19-9), a sve u zavisnosti od medicinskih indikacija i procene lekara.

Istovremeno, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš, u Centru za radiologiju (sprat ispod Urgentnog centra), biće organizovani i ultrazvučni pregledi abdomena.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja Niš

Dom zdravlja Niš, u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizuje preventivne zdravstvene preglede namenjene građanstvu u nedelju 22.09.2019. godine u periodu od 08:00 do 16:00 časova.

Planirani su sledeći preventivni pregledi:

  1. Pregled krvnog pritiska;
  2. Pregled šećera u krvi;
  3. EKG pregled;

Pregled krvnog pritiska i šećera u krvi obavljaće se u centralnom holu Doma zdravlja Niš.

EKG pregled obavljaće se u prostorijama Centra za preventivne zdravstvene usluge pored info pulta.

Akcija se oganizuje u cilju ranog otkrivanja bolesti i bez zakazivanja.

Preventivni pregledi namenjeni su svim građanima, kako osiguranicima RFZO-a tako i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Svi zainteresovani građani, imaće priliku da urade preventivni pregled krvnog pritiska, šećera u krvi i EKG-a. Od zdravstvenih profesionalaca dobiće važne informacije o mogućnostima prevencije i rane dijagnostike bolesti.

U toku akcije radiće se i podela promotivnog materijala sa zdravstveno-vaspitnim sadržajem.

Nakon obavljenog preventivnog pregleda svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje kod svog izabranog lekara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije