Apel: Iskoriste ili otkažite termine za izradu dokumenata

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu apelovala je na građane, koji su zakazali termin za izdavanje ličnih dokumenata preko portala eUprava u nekoj od uprava policije, da taj termin i iskoriste ili ga na vreme zamene za drugi.

Zauzeti svi termini za izdavanje ličnih dokumenata

U saopštenju Kancelarije se navodi da je Uprava za upravne poslove u proteklom periodu primila više žalbi građana da su svi ponuđeni termini na portalu eUprava koji se odnose na zakazivanje termina za izdavanje ličnih dokumenata zauzeti i da nisu u mogućnosti da zakažu termin u roku od 14 dana. 

Zbog toga je MUP, u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu, omogućio građanima da od 4. marta ove godine, mogu da zakažu termin za podnošenje zahteva za lična dokumenta, preko portala eUprave za narednih 60 dana, umesto dotadašnjih 14. 

Analizom zakazanih termina za izdavanje ličnih dokumenata, Uprava za upravne poslove je utvrdila da određeni broj građana, posebno u velikim gradovima u Srbiji, ne koristi svoje zakazane termine, a pri tome ih ne otkaže na vreme na istom portalu.

„Time onemogućavaju ostale građane da zakažu termine na koje bi došli da podnesu zahtev za izdavanje ličnih dokumenata“, ukazuju u Kancelariji za IT. 

U Nišu 29 termina nije iskorišćeno

U prethodnih sedam dana u policijskoj stanici Novi Beograd bio 371 zakazan termin preko portala eUprava, a nije iskorišćeno 136. 

U Novom Sadu od 246 zakazanih, 115 termina nije iskorišćeno, dok je u Kragujevcu bilo zakazano 245 termina, od kojih 20 nije iskorišćeno. 

Takođe, u Pančevu je sedam termina koji nisu iskorišćeni od zakazanih 39, dok u Nišu od zakazanih 430 termina – 29 nije iskorišćeno. 

Inače, uslugu „Zakazivanje termina za podnošenje zahteva za ličnu kartu ili pasoš“ MUP je omogućio na portalu eUprava 2011. godine, a od tada je, preko portala, tu uslugu iskoristilo 1.173.984 građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije