Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i da li je prioritet, iznad svih drugih, unapređenje bezbednosti i zdravlja, neka su od pitanja iz ankete koja se tiče svih stanovnika najvećeg grada na jugu Srbije. Naime, organizacije civilnog društva okupljene oko Zelene mreže Grada Niša ispituju stavove i potrebe građana/ki Niša u ovoj oblasti.

„Zelene inicijative i politike su pitanje od javnog interesa i proizvode korist ili dobrobit za sve, za veliku većinu ili za posebnim propisima zaštićenu manjinsku grupu. Zato vas  molimo  da odvojite nekoliko minuta za ovu anonimnu anketu, čije rezultate ćemo usmeriti na zelene inicijative i politike u skladu sa zakonom, proceduralno, institucionalno i sistemski. Vaši odgovori će nam takođe pomoći da utvrdimo potrebe i prioritete u oblasti otvorenih podataka, i na koji način će vam biti od koristi, kao i da definišemo najbolje načine za uključivanje zainteresovane, stručne i opšte javnosti u proces kreiranja i donošenja odluka, politka i određivanje prioriteta inicijativa i projekata“, ističu iz Zelene mreže.

Za popunjavanje ankete kliknite na prozor odmah ispod.

ANKETA

Zelena mreža broji 11 udruženja sa teritorije Grada Niša, a to su: Zeleni ključ, Južna Morava, Zooplanet, Azbuki, Odbor za ljudska prava, PROAKTIV, ENECA, Nova mreža, DELI prostor, Lokalna fondacija Niš i Media i reform centar.

ANKETA je anonimna i deo je inicijative „Očuvana i unapređena životna sredina je javni interes i traži javnu raspravu“ podržane od strane ACT programa – Zajedno za aktivno građansko društvo.

Ovaj projekat je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko  društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.  Mišljenje koje je izneto u ovoj publikaciji/članku/studiji/radu je mišljenje autora i ne predstavlja  nužno i mišljenje Vlade Švajcarske, Helvetasa ili Građanskih inicijativa.

O ACT projektu

„Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ je projekat Vlade Švajcarske čiji je cilj aktivno građansko društvo u kome građani više učestvuju u procesu donošenja odluka, naročito na lokalnom nivou. ACT sprovode dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. #ACTprojekat čine 3 stuba: 1. grantovi; 2. izgradnja i jačanje kapaciteta; 3. jačanje uporišta u zajednici. Prva faza projekta realizovaće se od 1. oktobra 2019. godine do 30. septembra 2023. godine.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije