20. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu

Turistička organizacija Niš od 18. do 20. aprila organizuje 20. jubilarni sajam u hali SC “Čair“. Ove godine će akcenat biti i na gastronomskoj i vinskoj ponudi.

20. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, Niš 2019.
20. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, Niš 2019.

Prošlogodišnji Sajam je zabeležio rekordni broj od preko 130 izlagača iz zemlje i iz regiona, Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske i Grčke među kojima su bile turističke agencije, turoperatori, turističke organizacije gradova i opština, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma, predstavnici sportsko – rekreativnog turizma i aktivnog odmora, organizatori manifestacija, kao i udruženja samostalnih zanatlija suvenira.

“S pravom očekujemo da će na ovogodišnjem jubilarnom Sajmu, mnogi od njih ponoviti svoje učešće, a prema najavama imaćemo nove izlagače, goste, turoperatore iz regiona Balkana.”, kaže irektor TON-a, Uroš Parlić.

20. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, Niš 2019.
20. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, Niš 2019.

Pored aktivnog odmora kao jedne od tema Sajma, akcenat će biti i na gastronomskoj i vinskoj ponudi, što se pre svega odnosi na prezentaciju i degustaciju karakteristične lokalne kuhinje izlagača.

Snima se film o Nišu

“Ove nedelje u Nišu boravi australijski arheolog, putopisac reporter Geri Kent koji će snimiti film o Nišu i o caru Konstantinu i koji će imati prezentaciju na sajmu. Poseban deo sajma biće posvećen raftingu o kojem će se čuti na štandu Safari kluba Niš, a turističke agencije prezentovaće manifestacije koje se održavaju u Nišu i izvan našeg grada, kao što su 2Zaštitnici tvrđave”, “Roštiljijada” u Leskovcu, “Dani banice” u Beloj Palanci itd.”, dosaju u TON-u.

Turistička organizacija Niš najavljuje i bogat prateći program sajma koji se priprema za učesnike i posetioce, a među kojima se izdvaja konferencija “O primeni novih izmena Zakona o turizmu”  i novim modelima  promocije kulturnog nasleđa, kao i u prezentaciji posebnih programa koji se tradicionalno održava u konferencijskoj sali ali i na centralnoj bini u okviru sajma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Najnovije